Cod Carte
Disponibilitate

Istoria Echipei Nationale de Fotbal a Romaniei 1922-2016

Istoria Echipei Nationale de Fotbal a Romaniei 1922-2016
45,00 lei
: Adauga in cos

Istoria Echipei Nationale de Fotbal a Romaniei 1922-2016

Editata de Federatia Romana de Fotbal

Autor: Catalin Oprisan

Este o lucrare care reuneste intre aceleasi coperti toate meciurile Nationalei, de cand a luat fiinta si pana astazi. De-a lungul vremii, au aparut carti pe perioade ale Tricolorilor, acum avem insa un volum unitar. Lucrarea satisface toate genurile de microbisti, si pe cei care vor sa citeasca povestile acelor meciuri si intamplarile timpurilor cand s-au desfasurat, dar si pe cei dornici de statistici si palmerese ale marilor nostri fotbalisti.

Catalin Oprisan este un narator inainte de a fi un cronicar si spune povesti nestiute. Este, totodata, absolvent de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, specializarea Presa Sportiva. A fost cel mai tanar Redactor Sef din istoria Gazetei Sporturilor, la 24 de ani, in 2000. A primit Premiul ”Ioan Chirila” în 2009, pentru ”Istoria Stelei”, cea mai vanduta carte în Romania în 2009.

Cartea are 350 de pagini, dintre care o treime sunt statistici și palmaresuri. In partea narativa, sunt descrise toate marile campanii ale Nationalei, cu victoriile si decaderile asa cum au fost ele. Istoria scrisa de Oprisan incepe cu un meci cu Iugoslavia, sub patronajul Reginei Maria si se încheie cu partida cu Albania, la Campionatul European din 2016. In fapt insa, dincolo de istorie, autorul ne propune istorii si istorioare despre eroii acelor meciuri, figuri legendare ale fotbalului romanesc. O sa aflati cum a facut Nationala 18 zile pe drum pana la primul Campionat Mondial, ce mancau, cum faceau rost de echipament si cum se trata o accidentare pe teren, dar si cum, in vremurile noastre, am ajuns la Europene cu cel mai tanar antrenor si, mai tarziu, cum am ratat dramatic intrarea in careul de asi ai Mondialului din SUA. Stiti al catelea antrenor strain al Nationalei Romaniei este Cristoph Daum? Tot aici veti afla.

Lucrarea mai ofera decupaje inedite din presa internationala a vremii, fotografii ale tuturor marilor legende si de la meciurile faimoase ale Romaniei pe stadioanele lumii.

super, 11.11.2016 13:00
De la : szucs
super
V-a fost de ajutor aceasta analiza? 0 0

Tag-uri